Online

Imamo 69 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

848717
DanasDanas516
JučerJučer952
Ovaj tjedanOvaj tjedan2948
Ovaj mjesecOvaj mjesec20434
UkupnoUkupno848717

Sport i rekreacija

...doživljaj vrijedan napora

sport1Ovaj je prostor zbog specifične konfiguracije bogomdan za aktivni odmor i regeneraciju tjelesne snage. Brojnim mogućnostima bavljenja sportom i rekreacijom dodatno pridonose i zdravi prirodni elementi očuvanog okoliša.

Kult tjelesne snage i natjecateljski duh dio je i tradicijske kulture ovdašnjih stanovnika, a odražavaju ga stare stočarske igre, kao što je bacanja kamena s ramena, gradanje, bućanje i klisanje. Širenju glasa o snazi negdašnjih Ličana posebno je pridonio svojevremeni izbor Marjana i Marijane Matijević za najjačeg čovjeka i ženu na svijetu. Suvremeni izdanak takvog soja ljupka je heroina Ivana Brkljačić, omladinska svjetska prvakinja, koja s osmijehom hita kladivo do rekordnih udaljenosti.

 

sport2Glavne prednosti ovog područja za aktivni odmor različite su mogućnosti rekreacije u kontinentalnom i primorskom dijelu. Od rekreativnog hodanja i planinarenja do alpinizma; od plivanja, preko jedrenja na dasci, ronjenja i podvodnog ribolova do jedrenja krstašem. A iznad svega mogućnost njihova dnevnog i tjednog kombiniranja.  

Velebit je najveće i najatraktivnije planinarsko odredište u Hrvatskoj. Raspolaže spektrom privlačnih sadržaja (nacionalni parkovi, rezervati prirode, spektakularni vidici na more iz zračne perspektive), dobrom prometnom infrastrukturom (pristupne ceste, markirane planinarske trase) i zadovoljavajučim smještajnim kapacitetima (petnaestak prihvatnih objekata).

 

 

sport3Ronilački klub Atlantida, Karlobag
Mob.: +385 (0)91 513 9936

Pustolovno-izletnički centar Rizvan City, Rizvanuša
Mob.: +385 (0)98 245 769
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Planinarsko društvo ŽELJEZNIČAR, Gospić
Mob.: +385 (0)53 574 065
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

minis turizma

htz

logo portal