Online

Imamo 106 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

647199
DanasDanas500
JučerJučer1104
Ovaj tjedanOvaj tjedan6330
Ovaj mjesecOvaj mjesec24065
UkupnoUkupno647199

Seoski turizam

...mjesta očuvane jednostavnosti

seoski1Ozelenjeni ambijent pokrivenog krša i ponegdje još znatno očuvana ruralna obilježja u kontinentalnom dijelu županije, pogodna su za tihi odmor u okrilju izvornog seoskog ambijenta.

Najpotpunije uvjete za tihi odmor u ruralnom ambijentu imaju mjesta u predgorskim udolinama sjevernog Velebita, Kuterevo i Krasno. To više što osim slikovita krajolika, raspolažu i zdravom klimom iznimnih klimatoterapeutskih svojstava. Zbog položaja u "predvorju" Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, oba ta mjesta prikladna su i kao baza dnevnih izleta na Velebit i na plaže na jadranskoj obali.

 

 

seoski3Slično poželjno odredište za takav tip odmora su i naselja na jugoistočnom rubu Gackog polja. Posebnu mu privlačnost daju vrila Gacke s očuvanim elementima tradicijske kulture kao što je "valjanje biljaca" i "stupanje sukna". 

Time ni izdaleka nisu isrpljene sve mogućnosti za odmor u mjestima očuvane jednostavnosti. To se prije svega odnosi na velebitska naselja Baške Oštarije i Brušane, sela u podnožju kontinentalne i primorske padine Velebita, pa i pojedine lokalitete na Lunskom poluotoku.

 

 

 

  

seoski4

seoski2

seoski5

minis turizma

htz

logo portal