Online

Imamo 87 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

848719
DanasDanas518
JučerJučer952
Ovaj tjedanOvaj tjedan2950
Ovaj mjesecOvaj mjesec20436
UkupnoUkupno848719

Meditativni odmor

meditativni1Uz brojne mogućnosti za obnovu tjelesne snage i psihičkog zdravlja, Ličko-senjska županija izvorište je i duhovnog preporoda. Njezin prostorni kod izrazito je poticajan za različite vrste spekulacija. To je uočljivo i u mentalitetu ovdašnjeg stanovništva, ali i snažnom dojmu što ga taj krški prostor ostavlja na posjetitelje. Odražavaju ga njihova blaga ili ozarena lica dok upijajući impresivne prostorne slike preslikavaju ekološki sklad u svoju unutrašnjost i dobivaju na dar osobnu uravnoteženost.

 

Jedno od takvih kultnih mjesta što ushitom bude emocije i potiču na razmišljanje je i Zavižan, na Sjevernom Velebitu. Planinarski dom pod Vučjakom mjesto je radosnog susreta generacija planinara, istraživača i posjetitelja s "dobrim duhom Velebita" - obitelji Vukušić. Meteorološka stanica i obližnji Velebitski botanički vrt svojevrsni su seminar na otvorenom za trajnu pouku o složenim zakonitostima prirode.

 

meditativni4Privlačna snaga Ličko-senjske županije nije samo posljedica njezine upečatljive fizionomije, već i osebujne prirodne energije kojom se odlikuje taj prostor. I jedno i drugo rezultat su specifične kombinacije dinamičnog reljefa i krških ekoloških sustava gorske, planinske i mediteranske prirode, povezanih intenzivnim protokom energije unutar složenog krškog laboratorija.

 

 

minis turizma

htz

logo portal