Online

Imamo 39 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

848717
DanasDanas516
JučerJučer952
Ovaj tjedanOvaj tjedan2948
Ovaj mjesecOvaj mjesec20434
UkupnoUkupno848717

Istraživački odmor

...iznova prepoznata priroda

istrazivacki1Raznovrstan prostor i dinamičan krajolik trajan su izazov znatiželjnijim posjetiteljima i pustolovima za otkrivanje novih, površnom pogledu skrivenih, privlačnih sadržaja. U njima se uz netaknutu prirodu pronalazi i duboki mir i intiman kontakt s prirodom. A njih je u obilju, kako na Velebitu i u podmorju, tako i Lici, podvelebitskom primorju i na otoku Pagu.

Cilj takvih istraživačkih pohoda na Velebit može biti proučavanje ili sakupljanje ljekovitog bilja, fotografiranje rijetkih biljnih vrsta, kao što su degenia velebitica i sibirea croatica, fotosafari na krupne sisavce - medvjeda, vuka - ili na sasvim prorijedene zvijeri: divlju mačku, risa, ali i rijetke ptice kao što je tetrijeb gluhan.

 

istrazivacki3U primorskom dijelu većina sadržaja za istraživački odmor skrivena je u podmorju. Tu se kriju olupine antičkih brodova na pomorskim rutama prema lukama Novalia, Cissa ili Senia, ali i obnovljeno spužvarstvo oko otočića Dolfina.

Neočekivana otkrića mogu se doživjeti i u kontinentalnom dijelu, duž poučne staze Terezijana u Brušanima, špiljskom parku Grabovača kod Perušića, slikovitoj kosinjskoj udolini, etnografskom parku Vrila Gacke u Sincu, te širom Krbave i Ličkog Pounja.

 

 

istrazivacki4Najprivlačniji sadržaji sjevernoga i srednjeg Velebita povezani su 50 km dugom Premužićevom stazom, svjetski unikatnim planinarsko-turističkim putem kojim se lako prolaza kroz posve neprohodne predjele krškog reljefa i vegetacije.

 

 

 

minis turizma

htz

logo portal