Online

Imamo 105 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

647199
DanasDanas500
JučerJučer1104
Ovaj tjedanOvaj tjedan6330
Ovaj mjesecOvaj mjesec24065
UkupnoUkupno647199

Turistička ponuda

Gacka na dlanu    Kulturna baština   Turistička ponuda   Priroda   Rijeka Gacka   Zanimljivosti

 

gacka8Područje grada Otočca istovremeno nudi niz mogućnosti aktivnog, tihog i zdravog odmora u prirodi sa čistim planinskim zrakom, uz šetnju, lov i ribolov na autohtonu potočnu pastrvu. Posebno zadovoljstvo pruža nedirnuta priroda "europske ljepotice" Gacke, koja plijeni srca svih koji jednom posjete ovu rijeku.

Prirodnost ovog lijepog krajolika, posebne karakterisitke ambijenta, položaj u podnožju Velebita - rezervata biosfere, te blizina Jadranskog mora (Senj) i Nacionalnog parka Plitvička Jezera nude niz mogućnosti za organiziranje izletničkih tura iz Otočca, gdje se gostima nudi komfomi smještaj i mogućnost prehrane u hotelu "Park", te u privatnom smještaju.

Za dolazak na područje grada Otočca, osim cestovne i željezničke veze, turistima, ribolovcima, lovcima zrakoplovcima i svim ljubiteljima prirode, na raspolaganju je i zračna luka Otočac. Za turiste koji žele putem ove zračne luke, vlastitim zrakoplovom posjetiti prirodni fenomen Plitvička jezera (udaljena 20-ak km), osiguran je prihvat i prijevoz uz prethodnu najavu.

 

gacka7Osim lovnog, ribolovnog, te izletničkog turizma, zbog turističke atraktivnosti kraja i specijalnih osobitosti pejzaža, velike su predispozicije ovog područja za razvoj seljačkog turizma, novog trenda na turističkom tržištu, koji će u narednom razdoblju sve više jačati zbog sve više razvijene ekološke svijesti turističkih potrošača, zainteresiranih da osjete i dožive atmosferu i identitet mjesta kojeg posjećuju.

Područje Gacke je upravo jedna takva zelena destinacija, čemu u prilog ide činjenica da je ovo područje još uvijek relativno nedirnuto i očuvano barem u tom prirodnom dijelu. Ako se naglasi i to da uz neiscrpne prirodne vrijednosti postoje mogućnosti za organiziranu športsku aktivnost, razonodu, zabavu i relaksaciju, onda možemo reći da se kroz sve spomenute vidove turizma proteže i njegova zdravstvena funkcija.

Vjerski turizam možemo izdvojiti kao poseban turistički trend, sve više raširen zadnjih godina. Svake godine u mjesecu srpnju (od 13. - 16. srpnja) u Kuterevo hodočasti sve veći broj vjernika Majci Božjoj od Karmela, kako bi počastili Kraljicu Mira i obnovili zavjet Ijubavi i vjere. Dok na dan 15. kolovoza veliki broj vjernika posjećuje veliko svetište Majke Božje u Krasnu.

 

 

minis turizma

htz

logo portal