Online

Imamo 103 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

848720
DanasDanas519
JučerJučer952
Ovaj tjedanOvaj tjedan2951
Ovaj mjesecOvaj mjesec20437
UkupnoUkupno848720

Gacka

..na dlanu

Gacka na dlanu    Kulturna baština   Turistička ponuda   Priroda   Rijeka Gacka   Zanimljivosti

 

gacka1Prije nego se krene na pravo putovanje Gackom, njezinim znamenitostima i poviješću, treba reći da Gacka danas ponovo vraća svoj identitet i prostorno i povijesno kao jedna od najstarijih hrvatskih pokrajina. Upoznati Gacku zbog obilja koje nudi, izuzetno je zanimljivo. Korjeni koji sežu do vremena Japoda i burna prošlost. koju potvrđuju ostaci iz doba Rimljana i turske vladavine, osiguravaju Gackoj ugledno mjesto u hrvatskoj baštini.

U svako godišnje doba, Gacka može pružiti nešto novo i neponovljivo, toliko različito od urbane svakidašnjice. Podjednako zanimljiva svakom gostu, Gacka je sretan izbor i pogodno odrediste gdje se ujedinjuju želje za odmorom, rekreacijom, zabavom, neposrednim susretom s prirodom. Tu suvremeni Robinzoni, ribolovci i planinari, ljubitelji prirode, športaši i rekreativci mogu pronaći svoj dio svijeta.

 

Zdrava klima i nedirnuta priroda, kvaliteta vode i bogata lovišta, pružaju izvanredene mogućnosti za ugodan odmor od svakodnevne vreve i razlog su za ponovni dolazak. Od mora odvojena impresivnim Velebitskim masivom, oduševljava svojim kraškim poljem, dolinom rijeke, vrtačama i spiljama. Prirodni fenomen bez premca je rijeka Gacka, uz koju se prirodno nižu i druge zanimljivosti i rijetkosti biljnog i životinjskog svijeta.

 

gacka4Idila nadomak moru, nezaboravna po intenzitetu doživljaja i prirode, ujedno je predvorje najljepših umjetnina koje je priroda stvorila igrom vode i kamena prije četiri tisuće godina.

Kada ste u Gackoj iskoristite trenutak i izaberite iz bogate i raznovrsne ponude ponešto i za sebe, kušajte specijalitete njezine kuhinje i ponesite sa sobom uspomene koje će Vas do slijedećeg susreta podsjećati na Gacku koju ste danas upoznali i zavoljeli.

Malo je onih koji nisu čuli za rijeku Gacku, za njezin fenomen, malo je strastvenih ribolovaca koji nisu barem jednom posjetili ovu rijeku, ali to nije sve. Gacka još uvijek čuva neke posebnosti koje su već pomalo pale u zaborav, jer malo je poznato da se ovdje melje žito u mlinicama smještenim na samom Vrilu rijeke i da se ovdje još u stupama valja sukno. Takoder je malo poznato da na ovom području postoji nekoliko hramova boga Mitre i da je ovo područje naseljeno još u kasno brončano doba.

Gacka krije još mnogo toga neistraženog, nepoznatog, a zapravo iskonskog i pruža priliku da se odmor ovdje provede na dinamičan, nov i pomalo drugačiji način.

 

Upravo oni koji jednom dođu u Gacku biti će najvjerniji i najuspješniji turistički predstavnici, koji će u svakoj prilici osvjedočiti o potencijalu i vrijednosti, o ljepoti i specifičnostima, o gostoprimstvu koje su ovdje našli, a za ponovni dolazak imati će valjan razlog.

Više informacija na: http://www.tz-otocac.hr/ 

 

minis turizma

htz

logo portal