• PREMUŽIĆEVA STAZA

  • LOV I RIBOLOV

  • ZIMSKI SPORTOVI

  • VELEBITSKA DEGENIJA

  • TEREZIJANA

  • LIKA

  • PLITVICE

  • KUDIN MOST

Online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

apps
facebook

Select Language

Croatian Czech English German Italian

Brojač posjeta

848717
DanasDanas516
JučerJučer952
Ovaj tjedanOvaj tjedan2948
Ovaj mjesecOvaj mjesec20434
UkupnoUkupno848717

slide7
slide-5
slide-8
slide-9
slide-10
slide-2
slide-1
slide-3
slide-4
slide-6

Ljepote mog zavičaja

Natječaj se provodi s ciljem razvoja svijesti o potrebi očuvanja okoliša, kao i važnosti prirodnih, kulturnih i drugih potencijala za razvoj turizma, a najbolji radovi dobivaju namjenska sredstva u školama za podršku rada likovnih i literarnih  grupa, a u vrtićima za kupnju didaktičkih pomagala.

Za prvo mjesto u sve tri kategorije vrtići i škole biti će nagrađeni s 5.000 kuna, za drugo s 3.000 kn, a za treće mjesto 2.000 kuna.

Za najbolji likovni rad dječjih vrtića komisija je izabrala rad iz Dječjeg vrtića Medo iz Udbine Josipe Šolaja, Luke Orešković i Helene Hećimović s mentoricama Maša Vojvodić i Dragana Šubarić. Drugo nagrađeni je rad skupine djece DV Ciciban iz Otočca a treću nagradu je osvojio rad DV Pahuljica iz Gospića.

Najbolji likovni rad osnovnih škola napravili su učenice Iva Kaluđer, Tamara Zečević i Iva Kajfeš iz osnovne škole Plitvička jezera. Drugo mjesto osvojio je rad učenika iz OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, područna škola Ličko Lešće. Treću nagradu osvojio je rad učenika OŠ donji Lapac.

Najbolji literarni rad napisala je Maša Žakula, učenica OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Korenice uz mentoricu Mariju Čović. Drugonagrađeni literarni rad napisala je učenica Anđela Lukić iz OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Ličkog Osika dok je treću nagradu dobila Gabrijela Holjevac iz OŠ Luke Perkovića iz Brinja.

Prvoplasirani radovi iz navedenih kategorija proslijediti će se Hrvatskoj turističkoj zajednici za izbor najboljeg rada u Republici Hrvatskoj na zadanu temu.

Za najbolja tri dječja rada turistička zajednica dodijeliti će dječjim vrtićima i osnovnim školama namjenska sredstva te djeci priznanja sa zlatnim, srebrnim i brončanim znakom.
minis turizma

htz

logo portal